• ···
Så er katten ude af sækken.....

Hvorfor er jeg hos CeriX?

 

IMG_0447

Igår havde vi venner, familie og netværk til Åbning af CeriX. Det er blevet skrevet meget de sidste par dage. Men her er min tale, som jeg holdt til Åbningen.

Og så slår vi officielt dørerne op på mandag.

Og i skal vide at jeg er så dybt taknemmelig for den modtagelse min åbenhjertelighed har fået. Tak for alle jeres mails. Jeg vil bestræbe mig på at svare dem, men det kan være at der går lidt tid, før jeg når igennem dem alle.

Tak for alle de kærlige ord.

Talen: 

Tak til alle som er kommet. Det er en dag som betyder meget!

 

Når man nu har lyttet til Rie, min partner, så fristes man måske til at tænke, Hvad laver Jeg så her? har jeg ikke nok i TV og smykkefirma? – og det slipper jeg nu heller ikke. For det elsker jeg. Og så længe som der er nogle som gerne vil se på mig i tossekassen, så længe bliver jeg ved. Men min motivation for at stå her er ganske enkelt hjerteblod og historien starter i midten af 20’erne hvor jeg får konstateret PCO.

 

PCO er en hormonel forstyrrelse, hvor kvindekroppen danner for meget mandligt kønshormon. Det har flere KOSMETISKE følger: det kan være fedme-depoter (for at bruge et grimt ord. Dem man bare ikke kan træne væk lige meget hvor sundt du spiser og hvor meget du træner) det kan være pigment forandringer, rødmen i huden, kar springninger. Acne og der ar som kommer efter acne og uønsket hårvækst og skæg.

Rie og jeg i vores åbningstale.

Rie og jeg i vores åbningstale.

 

At få konstateret PCO, var både en forbandelse og en lettelse. En lettelse fordi nu forstod jeg så mange ting. En forbandelse fordi nu startede kampen mod tabuet og på at finde en løsning for mit problem. – Uønsket hårvækst. Og problemet, tabuet, flovheden, selvværdet blev jo kun trykket mere på, da jeg begyndte at lave TV.

 

Da jeg fik konstateret PCO blev jeg mødt med meget uvidenhed, stigmatisering og tabuer. Jeg var overrasket over at det var 20% af alle danske kvinder som havde PCO, for hvis hver 5 kvinde omkring mig havde det, hvorfor havde jeg så ikke hørt noget om det?

 

For at få kosmetisk behandling igennem det offentlige, skulle jeg igennem en lang process, hvor jeg skulle ”vurderes” i forhold til gener. Jeg vil ikke trætte jer med den lange historie. Men resultatet af det var klar fustration og magtesløshed. Var der virkelig ikke nogen steder man kunne gå hen med PCO generne? – Husk lige at det her er 10 år siden, der er langt flere muligheder i dag. Men det var her jeg besluttede mig for at prøve at gøre noget. Jeg ville prøve at finde en løsning hvor man kunne blive behandlet,- uden at blive revet økonomisk midt over.

 

Den vej var lang og jeg har prøvet at få mange ting op at stå: Overvejet at starte klinik op før, lave tvær-samarbejder mellem læger, og jeg har sågar prøvet at få en abbonomentsordning op at stå. Men jeg måtte kaste håndklædet i ringen flere gange. For når man har med menneskers selvværd og identitet at gøre, så må der ikke gåes på kompromis. Det ønske fik jeg opfyldt da jeg mødte Rie. Rie, som er min partner idag, behandlede mig, så jeg ved hun er den bedste! Og hvis jeg ikke allerede selv vidse det, så har jeg virkelig fået det bekræftet i disse 3 mdr hvor vi har lavet klinikken, hvor jeg har set hvor anerkendt hun er fra diverse Leverandører.

IMG_0432

Allerede for lang tid siden sagde jeg til Rie, at hvis du nogensinde selv vil starte selv, så har jeg en idé. Efter nogen tid, nogle år, ringede Rie endelig, og her står vi så i dag. Uden kompromisser og med det bedste af det bedste og det nyeste af det nyeste når det kommer til udsyr og know how. Og uden Rie ville CeriX ikke være blevet til noget. For det er jo Rie, i form af at hun er special Sygeplejeske, at behandlingerne udføres. Ja, bare rolig, jeg kommer ikke til at lave noget af den slags. Det er langt ude for mit kompetancefelt.

 

Hvordan kan vi så sikre at hjælpen når til de 20% af kvinder som er PCO-ramt? Og her er jeg så uendelig glad for at vi har lavet et samarbejde med PCO-Foreningen. For uden dem var det svært at nå netop disse kvinder.

 

Vi har sat det sådan op at hvis man er medlem af PCO-Foreningen (det koster 200,- om året), så viser man sit medlemsnummer her, når man kommer til den gratis forundersøgelse. Og så finder vi en skræddersyet løsning til PCO-problemerne og kan derefter regne en god pris.

 

Jeg håber virkelig af hele mit hjerte, at det her kan hjælpe nogle kvinder, som har stået eller står i samme situation som jeg har stået i.

 

Jeg er en helt åben skydeskive af sårbarhed lige nu, fordi jeg har fortalt alt. Men hvis man bare kan hjælpe 10 personer, så er det alle de slag som måtte komme, det værd.

 

Derfor er det også en fornøjelse at kunne give ordet videre til Susie, som er talsperson for PCO foreningen.

 

Tak til:

Thomas, jeg tror ikke man kan ønske sig en bedre kæreste. Du står mig bi og udfordrer mig hver dag, men som vigtigst af alt, bakker mig fuldt op i svære perioder, du er min rygrad. Du kan se det positive, når jeg ser det negative, og vejen til smil er kort sammen med dig. Du er det vigtigste i mit liv.

 

Nils Eilersen – For dit venskab, og fordi uden dig var venteværelset ikke et venteværelse. Sofaerne er fantastiske

 

Maria Gucwa og Benedikte – for at være gode veninder og stille op, og Maria for at holde skansen med Gaia – smykkefirmaet, mens jeg har fået dette firma op og stå.

 

Tom Nybroe – uden dig, så CeriX ikke godt ud. Du er sikker i din stil og dit design som man kan se i logo’et

 

Krogh – min ven. Ud over at have uendelig toldmodighed med mig på golfbanen, når vi mødes der hvert år, så ville vi ikke have kunne åbne uden dig. For så havde der ikke været nogle tryksager, skilte i vinduerne mv.

 

Anna PR du har været en støtte under hele denne rejse. Med at få receptionen op at stå, til invitationer og pressemeddelse. Du knokler altid med et smil. Det er en fornøjelse at arbejde sammen med dig.

 

Min familie, specielt Rasmus, Astrid, Jeppe og Tobias hvis muskelkræft og hjælp har været uundværlig

 

Allan og Rete Allan for de bedste sandwich man kan ønske sig. Fra nu af hedder det Sandwichclub.dk Og Rete for at komme med sæberne!

Elona Sjøgreen, tak for ganske enkelt at få det bedste ud i Rie og jeg på billeder. Du er fantastisk

 

Sponsorer: af hjertet Tak til alle sponsorer som har bakket op om Cerix.

 

Rie’s forældre, som har knoklet her hver weekend! I er jo fantastiske!

 

Rie, min partner in crime. Uden dig, var det ikke lykkes mig at udleve en årelang drøm om at gøre noget for PCO-ramte. Du er smuk, helvedes dygtig, din vilje er frygt indgydende…lige som din stemme når du får nok af TDC-mennesker eller genstridige Jeudan. Og så er du fantastisk klog. Din arbejdsmoral er intet mindre end beundringsværdig, og jeg er stolt og uendelig glad for at have dig som min partner.

Bluse, nederdel & Sko fra: Dea Kudibal.

Øreringe fra: Gaia, Fokus øreringen.  

Foto: Elona Sjøgreen. – Den dygtigste fotograf man kan tænke sig.

_K8A0542

   

7 kommentarer

 • Jeanet

  Hej Christina. Jeg fik konstateret PCOS som 16-årig. Jeg ved egentlig ikke vildt meget om det, – andet end at min cyklus er uregelmæssig. Behandler i kun kosmetiske gener? Jeg kunne godt tænke mig at vide mere om syndromet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne Nielsen

  Hejsa og stort tillykke med den nye forretning
  Jeg har været på nettet og kigget om hvor jeres forretning ligger, og jeg kan ikke finde det nogen steder. Min datter har desværre også fået konstateret PCO og lider meget af hårvækst.
  Derfor har jeg besluttet mig for at hjælpe hende økonomisk, da hun er under uddannelse
  Alt mulig helt og lykke i fremtiden til jer
  Mvh Hanne Nielsen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • ceciliehother

   Kære Hanne.

   Du kan ringe på 6161 6117 eller finde os på http://www.cerix.dk
   Og jeg er sikker på at vi kan hjælpe din datter.
   Jeg ville ønske min mor havde gjort det samme for mig! Det er stort af dig!
   De bedste hilsner

   Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Først og fremmest, stort tillykke! Sikke en fin tale, historie og virksomhed. Det lyder jo enormt spændende. Ja faktisk var jeg ved at ende til jeres event igår på Dr. Tværgade. Da en venlig mand fik dirigeret mig, min baby og en flok andre bloggere i den forkerte retning. men hyggeligt så det ud:-). Glæder mig til at følge med i hvordan det går. Og må man mon også komme ind til jer, selvom man ikke har PCO? Men af andre årsager har for meget testosteron i kroppen. Kram og hilsner fra Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • ceciliehother

   Hej Christina.
   Du må endelig komme forbi CeriX en dag, for ja, vi har masser af behandlinger som ikke er PCO-relateret. Vi har alt inden for Botox, laser og Restylane.

   De bedste hilsner

   Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Cecilie,

  Først og fremmest stort tillykke med klinikken, og med at du er stået frem og har fortalt din PCO-historie! Jeg fornemmer, at du har sat i gang i en bølge, hvor flere PCO’er står frem og taler mere om det at leve med lidelsen.
  Jeg er selv en af de mange og har haft rutsjeture netop derfor. Jeg har skrevet et blogindlæg hvor jeg fortæller min historie – fik modet pga. dig, TAK.

  Jeg glæder mig til at besøge jeres klinik som kunde, og da jeg til sommer er sygeplejerske, kan det jo være, at jeg en dag søger et job hos jer:-) Har leget med tankerne om, at jeg gerne ville arbejde med PCO på en eller måde, når jeg er sygeplejerske.

  Mange varme hilsner fra Frederikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • ceciliehother

   Kære Frederikke.
   Tak for den dejlige besked. Jeg håber virkelig at det her kan gøre en forskel for andre som har PCO. Jo flere som som kan tale frit om det, og få behandling jo bedre.

   ..og der er altid plads til en ansøgning.

   De bedste hilsner

   Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så er katten ude af sækken.....