Header

Contains affiliate links

Sukhi betyder ‘glad’ på nepalesisk, Og det giver rigtig god mening for når man ser på Sukhi tæpper , bliver man i godt humør. Ikke kun fordi det er et fantastisk håndvævet tæppe, men det helt unikke er at du køber direkte fra personen som har fremstillet det.

Jeg har lige siden Ellinor blev født være igang med at indrette børneværelse, og i den proces faldt jeg over Sukhi tæpperne. Der var mange at vælge imellem, men jeg var slet ikke i tvivl om at det skulle være et farverigt kugletæppe.

Jeg var helt overbevist om at det skulle være et tæppe i Ellinors børneværelse, så gik der faktisk ikke så lang tid før tæppet flyttede fast ind i stuen. Her har vi en lille legekrog til Ellinor, og så giver tæppet faktisk også rummet et løft med farverne. - Jeg er ikke så farveforskrækket i min indretning. Jeg indretter nok efter devisen: nordisk med et tvist af skørhed og ting med affektionsværdi.

Og netop det her med at tingene har en historie synes jeg er helt fantastisk. Og det var faktisk og en af grundene til at Sukhi-tæppet fandt sin vej til vores hjem.

Tæppet bliver først lavet når du bestiller, så du får lige det tæppe du gerne vil have. Og når du modtager tæppet, så er det navngivet efter hvem der har lavet det!!! Det kan da ikke være mere personligt end det!!.

om-sukhi-nepal

Og går du ind på Sukhi's hjemmeside kan du også læse hvordan de fantastisk dygtige nepalesiske vævere som laver Sukhi tæpper får en god løn og arbejde under fine forhold. På denne måde kan du købe et smukt tæppe, og vide at væveren bliver behandlet godt. - Det synes jeg er meget betrykkende og det vil jeg gerne støtte!

Suhki har produktion i både Nepal, Indien, Marokko & Tyrkiet. Mit kugle-tæppe er lavet i Nepal. På billederne er der et lille udpluk af nogle af dem som laver tæpperne i Kathamandu. Det man skal vide om tæppet er også, at denne måde at lave tæpper på er traditionelt Nepalesisk, det vil sige at den funktionelle kunstform bliver bibeholdt sammen med traditionerne- Det var ihvertfald det jeg kunne læse mig frem til, og jeg synes det er skønt at man fremelsker et godt, stolt og traditionelt håndværk.

mød holdet i nepal kugletaepper


Væverne der laver tæpperne, fortæller at de elsker deres job af tre hovedgrunde:

  • 1. De har fleksibilitet
  • 2. Lønnen er to til tre gange højere end regionens standardindkomst
  • 3. Deres arbejde gør dem stolte

Dertil bor væverne inden for gådistance af vores værksteder. De er tit i stand til at arbejde hjemmefra og holde øje med deres børn, hvilket jeg som "ny"-mor synes er fantastisk.

Når en væver færdiggører et tæppe hjemmefra, bringer hun det blot til ét af vore værksteder i Kathmandu. Og det er faktisk sådan at har du lyst til at sige tak for dit tæppe til din væver så kan du faktisk sende en e-mail direkte til hende. Du kan finde mailen på hjemmesiden.

Jeg er, på mange planer, utrolig glad for mit kugletæppe, og hvis du mangler en god og personlig julegave ide. Ja Så er der helt sikkert en her. Jeg tror det næste jeg skal have er det grå-kugletæppe.

God første søndag i advent.

Praktisk info:

SUKHI- tæppe, HER

Babybluse, HER

Babybukser, HER

Legetøj, HER


Billeder må ikke bruges uden tilladelse!

NB! Alle indlæg indeholder enten direkte reklame eller en form affiliate!

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

FOLLOW ON INSTAGRAM @CECILIEHOTHER