Header

Umiddelbart må folk titulere sig som de vil.

De har fuld ret til at kalde sig Hr, Fru, Frøken, Lady, Queen, Master Of The Universe hvis det er det man godt kan lide. Men jeg har det lidt stramt med de titler jeg ser flere steder som henvender sig til kvindelige chefer og selvstændige : Miss Boss, Lady Boss, Queen boss. Jeg synes at den slags titler er en smule kønsdiskriminerende.

Jeg kan sagtens se den gode mening med det, og forstå at folk gerne vil udtrykke at det er sejt og vise respekt for, at chefen er en kvinde.

Herfra skal der absolut lyde et stort respekt for de kvinder, der er chefer eller dem der har egen virksomhed. Jeg har stor respekt for kvinder, der har modet til at gå frem og blive chefer eller selvstændige. Også fordi jeg selv er selvstændig og ved, at det at drive en virksomhed og tage chef-hatten på, ikke kommer sådan lige hen over natten. Man er nødt til at arbejde for det. Så respekt til alle de kvinder –og mænd- der springer ud som ejer eller chef i landets virksomheder…

Nu sidder jeg her og læser Berlinske Business tillæg fra oktober. Her er fokus på 100 kvinder på toppen. Lige fra Helle Thorning til Karin Salling. Kvinder jeg alle tager hatten af for. INTET sted i de 100 profiler, bliver "lady-boss", "fru-chef" mm nævnt.

Jeg synes faktisk det biver kønsdiskriminerende med de farverige titler, og egentlig også en smugle fjollet.. Jeg har endnu ikke har hørt en mandlig chef gå frem og kalde sig: "Mister Boss", "Hr. Chef", "Testosteron Chef"mm. Og nu ville det så måske være nærliggende at gå ned af ligestillingsvejen. Men det er jo en helt anden historie..

Måske stikker jeg hånden ned i en hvepserede her, for jeg mener at folk i bund og grund kan kalde sig lige præcis hvad de vil. Men for mig at se, har du dine medarbejdere, som du samarbejder med og udstikker mål sammen med i virksomheden. Dertil er du måske chef eller direktør. Uanset om du er kvinde - eller mand!

Så jeg tror egentlig at grunden til at jeg ikke kan lide titlen Lady Boss – det er, at det ikke er kønnet der tæller. Men helt banalt handler det om, om du er en god eller dårlig chef. Så kan man være nok så meget kvinde eller mand oveni….

Billeder må ikke bruges uden tilladelse!

NB! Alle indlæg indeholder enten direkte reklame eller en form affiliate!

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

FOLLOW ON INSTAGRAM @CECILIEHOTHER