Header

IMG_3226

Ja, det er mig. Alle 3 ting, tudetøs, misundelig og søvnløs,-  jeg har jo selv udtalt det, - måske ikke lige de ord...men ikke desto mindre står jeg ved det.

Simon, en journalist fra BT, bad mig som at svar på nogle spørgsmål. Jeg valgt at svare ærligt. Men 10/12 spørgsmål til en side, betyder jo også at der er nogle af spørgsmålene, som måske godt kan tåle en uddybning.

 

 

IMG_3227

En af dem er min sårbarhed overfor at være nøgen. Ikke fordi det er forkert det der står. Men fordi der er mere til historien.

Jeg er nysgerrig af natur,- meget. Og hvis der er noget der pirrer min nysgerrighed, så er det min egen uvidenhed. Og det jeg vidste særligt meget om var Naturister. Jeg kaldet det Nudister i min uvidenhed, nu ved jeg at det hedder Naturister. Som jeg fik det forklaret så er forskellen mellem Naturister og Nudister, er at Naturister kun er nøgne frem til mørkets frembrud, og de har også tøj på til fester.

Uvidenhed og fordomme og spørgsmål:

Er det alle aldre sammen som er nøgne?

Er der Naturist-regler??

Ect...

Jeg blev mødt af den dejligste og sødeste dame, som viste mig rundt og fortale mig deres version af historien. For dem er det ikke bare det at være nøgen, men også at give slip på alle de symboler og mærker som vi bærer rundt på til hverdag. Her er alle lige, uden nogle fysiske status markeringer.

Og ja, alle er nøgne, unge som gamle, også når der bliver spillet Vollyball. Og det er ikke kun folk på +50, det er også unge mennesker. Men det er frivilligt. Har man lyst til at tage tøj på, eller et håndklæde omkring sig, så gør man det. Det man jo bare skal huske på er at når man går rundt der, MED tøj på. Så er det jo den, som har tøj på, som er den underlige.

Der er regler. Bla har man altid et lille håndklæde med sig. Som man kan sidde på hvis man er på visit. Så bruger man sit eget håndklæde. Det tjener også et mere praktisk formål. Der er en lille lomme i håndklædet. Der kan man have sin pung og sin mobiltelefon. hvilket jo er meget praktisk,- for hvor skulle man ellers have det+

Men der er jo stadig langt fra min nysgerrighed og til jeg løb rundt der nøgen.

Dybt i mit hjerte har jeg altid fulgt nogle få grundlæggende regler, en af dem er:

Skik følge eller land fly.

Men den leveregl blev virkelig udfordret, idet damen siger, du kan jo bare selv prøve Cecilie. Og så var der ligesom ikke rigtig nogen vej uden om. Så derfor endte jeg jeg nøgen.....

Citat fra Atiklen:

Jeg har været nøgen på en naturistcampingplads, men tv-seerne skulle ikke se det hele). Det var noget af det mest grænseoverskridende, jeg nogensinde har prøvet, og det behøver jeg ikke gentage. Jeg syntes ikke, der var nogen grund til, at TV-seerne kunne se mig nøgen, det var ikke det, indslaget handlede om. Grunden til at jeg gjorde det, var af respekt for naturisterne på campingpladsen. Jeg synes jo i bund og grund at det hedder "skik følge eller land fly".  Det ville være respektløst at sige nej til at gå nøgen. Egentlig var det jo os med tøj på, der var de mærkelige på naturistcampingpladsen. Da jeg tog tøjet af, syntes jeg det var ekstremt grænseoverskridende, jeg har ikke følt mig så sårbar i hele mit liv. Jeg havde verden sejeste fotograf, for han kunne se, hvor svært det var for mig, så han tilbød også at tage tøjet af. Og det hjalp faktisk. Jeg var ham evig taknemmelig, vi havde også en praktikant med, og jeg var lige ved at sige: Kan du ikke også smide tøjet. Jeg syntes det var meget mærkeligt, og jeg kunne have gravet mig ned.

Men det der er lidt sjovt, er at jeg faktisk ikke ser mig selv som blufærdig. Jeg er heller ikke opdraget blufærdigt. Nøgenhed er naturligt for mig. Jeg har 5 søskende, og vi delte badeværelse, så der var ikke tid eller plads til blufærdighed. Altså jeg hopper ikke rundt i svømmehallen uden tøj på, det kunne jeg aldrig finde på. Alt med måde.

Der hvor det for mig blev grænseoverskridende var helst sikkert at jeg var blandt kollegaer. Kan i forstille jer at stå i jeres Adam/Eva-kostume, det bedste i har lært, og så bagefter skal i sidde og se den/de kollegaer i øjenene og have en normal samtale. Det er svært! og der blev jeg blufærdig og var ved at gå op i limningen.

...og jo selvfølgelig blev jeg også ekstremt påvirket af kameraet. Ikke filme for meget. ingen skal se mig nøgen. Det er jo så privat som det kan blive. Og det vil det altid være for mig.

Derfor var det grænseoverskridende. og jeg følte mig ekstrem sårbar.....foran kollegaer og Danmarks befolkning.

Det var så den lidt længere version :-)

I er mere end velkommen til at sige til hvis der er flere af spørgsmålene i gerne vil have uddybet. Læs resten af Artiklen HER.

 

 

​Billeder må ikke bruges uden tilladelse!

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

FOLLOW ON INSTAGRAM @CECILIEHOTHER