Header

IMG_5248Jeg mener det var i sidste uge, at der på DR blev vist et program hvor et kejsersnit blev vist. Det startede en lille debat...ihvertfald hvis man fulgte med i den.

Jeg synes det var ret interessant, specielt med en baby i maven. (Læs her)

I Frankrig er kejsersnit helt normalt. Du får en tid. Kommer ind, baby ud. Det er min forståelse at det er normen.

Jeg var til jordmoder forleden. Der blev jeg ret overraket med hvad jeg blev mødt med. Jeg har haft 2 jordmoder-møder, nu med 3 forskellige jordmødre og med lovning på at næste møde bliver med en 4,- men det skulle så være den sidste. Den ene jordmoder var "elev", så i alt fairness, er jeg nede på 3. Men det var nu ikke det, som overraskede mig.

Jeg fortalte at jeg var i tvivl om naturlig fødsel vs kejsersnit. Og ville gerne vide mere.

Så fik jeg en forklaring som lød på, at ved kejsersnit kommer der et ar på livmoderen som gør at man maks. kan få 2 - 3 børn og at det arvæv som skabes vil kunne skabe store problemer i fremtiden.

Så fik jeg en fortælling om jordmoderens egen fødsel af hendes 4 børn og derefter en historie om hendes datter, som ved fødselen af hendes barnebarn synes at smerten havde været uudholdelig, men at hun ville gøre det imorgen igen, på grund af den følelse det var at ligge med barnet. Og så skulle jeg jo også vide at i "et af de sydamerikanske lande" brugte de kejsersnit som naturlig børne-begrænsning. Det var her filmen knækkede for mig. Jeg har læst meget om kejsersnit vs. naturlig fødsel. Men idet jeg aldrig har prøvet nogle af delene, har jeg brug for at få en uvildig beskrivelse af for og imod de to muligheder. Derfor synes jeg også det var naturligt at spørge jordmoderen.

Som jeg ser det, fik jeg en følelsesmæssig og meget personlig holdning til hvad jeg "burde vælge" - Det var jeg ret overrasket over.

Jeg er helt klar over hvad normalen for fødsel er i Danmark. Men jeg troede faktisk at der var et frit valg,  og at man skulle have nøgtern råd og fakta, og ikke et samvittighedstrip.

Jordmoder-eleven brød ind og foreslog at jeg skulle tale med en læge fra kejsersnit-afdelingen på Riget, for at få mere viden, så jeg kunne tage den beslutning jeg ville have det bedst med.  Jeg har stor respekt for hende, at hun faktisk afbrød de personlige historier og forstod mit dilemma. Istedet for at tænke på hvad hun selv synes var rigtigt.

Øreringe fra Gaia, FOKUS, kan bruges på flere forskellige måder. til 649,-, HER

Armbånd med diamanter på linie, til 999,- HER

Jakke/cardigan fra Coster Cph, HER

 

​Billeder må ikke bruges uden tilladelse!

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

FOLLOW ON INSTAGRAM @CECILIEHOTHER