De små firnurligheder ved at være husejer.


Det er nu ved at være et par år siden, at jeg virkelig tog nogle kvantespring op ad voksenstigen!

Det næststørste skridt jeg har taget er at blive husejer,- det største er jo uden tvivl at blive mor.

Men det at bygge et hus og blive husejer var en helt ny verden der åbnede sig.

Jeg har lige siden jeg var 18 år gammel ejet mursten. Jeg har været fornuftig/kedelig og investeret i bolig. Har solgt og handlet, men det har været lejligheder. Så det var stort at det nu skulle være hus.

Og pludselig gik jeg op i hvordan tagrender så ud. Nuancerne i mursten, hvordan de var brændt og hvordan fugemassen skulle se ud.

Jeg gik op i 2 eller 3 lags vinduer og fandt ud af at det hed PORE-benton og ikke BORE-beton. Jep, jeg fik et helt nyt sprog, da vi byggede.

Og jeg har det meget ambivalent, for på den ene side vil jeg ALDRIG bygge igen, for hold nu op en porces med firmaet som skulle bygge.

Men på den anden side, så har vi lært så meget, at den viden virkelig vil komme os til gode hvis vi kaster os ud i et projekt igen.

Nå men tiden må vise, om vi orker at kaste os ud i endnu et projekt. Men nu forstår jeg, hvorfor programmer som ”Nybyggerne” er så populært. For alle som har snuset til at bygge hus, eller at renovere, ved hvor vild en proces det er.

Så var der den lette del af processen,- som jeg faktisk troede ville være den svære, men det var det ikke. Vi skulle have en carport/garage. Og den skulle være pæn og så skulle der være EL-power-stik, fordi vi har solceller og gerne vil bruge energien til at lade vores biler op. Og den skulle også indeholde et skur og der skulle være plads til cykler og det skulle være aflåst og overdækket.

Men carporte/garager,- med skur som vi jo gerne ville have,- er jo ikke pæne,- fandt jeg ud af. Og det har jeg da aldrig tænkt over før.

Så pludselig lå jeg og kørte rundt på div villa-veje og lurede på div carporte,- og faktisk også postkasser, for at se om der var nogle som var tidsløse og pæne.

Vi faldt over det Danske mærke "LYNGSØE"

(jeg må hellere skrive reklame, det hele er købt og betalt men for en sikkerheds skyld)

Hos LYNGSØE havde vi mulighed for selv at komme med nogle ideer,- og se dét kan jeg jo godt lide. Og da vi har bygget vores hus med Træ-lameller ville vi gerne have vores carport/garage til at spille sammen med det look. Den udfordring tog Lyngsøe op, og vi fik skabt vores carport med Lameller og skur og det falder PERFEKT ind i helhedsbilledet også uden at skuret og cykelskuret som til at se klodset ud, OG vores power-El-bil-stik blev så fint integreret. Jeg var så glad….og smiler stadig lidt ved tanken om at jeg nu er blevet så voksen, at jeg glæder mig over udseenet af en carport/garage.


Det pudslige er så, at her for et par dage siden kom en bil trillende ligeså stille forbi mig, mens jeg var ude med skrald. Bilen stoppede og passagerene spurgte mig til carporten/garagen for de var selv ved at bygge nyt hus og ville bare lige høre hvor carporten var fra, som de synes var vildt pæn, og om vi var glade for den.

Der stod jeg så, og smilede lidt, for jeg kunne jo kun nikke genkendende til at hvordan det var at være på jagt efter den perfekte carport/garage og skide stolt af at lige vores carport/garage kunne være inspirerende for andre.

Og jeg kunne jo kun rose og anbefale og det var jo dejligt!

Nu er det næste spørgsmål for mig; lamellerne. Skal jeg give dem olie, så de bliver mere brunlige, som de var i starten da vi anlæge carporten/garagen. Eller skal de beholde den lidt mere grå-træfarve, som lamellerne har nu, og derfor ikke skal have olie?

En ting er sikkert, hvad end det bliver det ene eller det andet, så bliver det først til foråret jeg kaster mig ud i projektet, med pensel og olie…HVIS jeg gør det!

Billeder må ikke bruges uden tilladelse!

NB! Alle indlæg indeholder enten direkte reklame eller en form affiliate!

Synes godt om

Kommentarer

FOLLOW ON INSTAGRAM @CECILIEHOTHER

Instagram