Gummi med Gummi på.

Jeg er på min cykeltur igennem det Vietnamesiske landskab, Læs det tidligere blog indlæg HER.

Og som en del af turen på cyklen kørte vi igennem utallige gummiplantager. Ikke FORBI, men IGENNEM plantagerne. Og selvfølgelig blev der også tid til et nærmere kig, på disse fascinerende træer.

[caption id="attachment_1627" align="alignnone" width="1224"]
Det er langs disse snore at gummisaften løber fra træet og ned i skålen[/caption]

 

Gummitræerne blev importeret til Vietnam af franskmændene, mens Vietnam var en koloni. Vi kender nok alle til Michellin-dækkene……

Og det er blevet til en stor industri for Vietnam. Dog er prisen på rågummi faldet, og det betyder at mange gummi-bønder også må se sig om efter alternative indtægtekilder. Bla bruger de skovbunden under gummitræerne til at have ormefarme. Hvor de så sælger ormene til fiskere.

 

Et gummitræ har en levetid på ca 30 – 40 år. Så er der ikke mere gummi i træet. Og bønderne fælder træet og planter et nyt. Jeg er ikke helt sikker på tallet, men vores guide og dem vi snakkede med, mente at man ca kunne få 1 l. Gummi ud af et træ på en dag. Men jeg kunne sgu ikke helt forstå dem, og efter at spurgt ind til det en del gange, lod jeg det ligge.

[caption id="attachment_1628" align="alignnone" width="1632"]
Der skæres i barken, for at få træet til at "Bløde" Gummi.[/caption]

 

Det der også er specielt her, er at der ikke er maskiner, som kører rundt mellem træerne og samler gummiet. Det er mennesker, som har deres spande bundet om livet, så går der og snitter i træet, så det drypper gummiet, og samler de små skåle ind. De går deres runder mellem 2 – 3 gange om dagen. Så mens man cykler der i plantagen, kan man høre dem nynne eller synge blandt træerne.

[caption id="attachment_1626" align="alignnone" width="1125"]
Så meget gummi opsamles der på en halv dags tid[/caption]

 

Bonus info:

Ja, der bliver også lavet kondomer af den rågummi. J

Billeder må ikke bruges uden tilladelse!

NB! Alle indlæg indeholder enten direkte reklame eller en form affiliate!

Synes godt om

Kommentarer

Terese,
Og fine sunde baby produkter. Kh hevea
Heveaplanet.com
FOLLOW ON INSTAGRAM @CECILIEHOTHER

Instagram