Header


….. til de traditionelle julefrokoster med venner og familie 1 & 2 juledag. Så har jeg været på arbejde på TV2-Vejret 1 og 2 juledag. Og det har faktisk været rigtig dejligt. Der er en helt speciel julestemning og når man kommer ind på redaktionen, så bliver man mødt af en mur af kærlige glædelig jul hilsner. Alle har en oprigtig interesse og glæde ved at høre hinanden fortælle om deres jul. Og en af de ting jeg ynder er at sidde og lytte til er: julebeskrivelserne. For mens jeg lytter går det op for mig at selv om jeg, på den brede kam, synes at vi danskere mere eller mindre holder jul på samme måde. Så er vores juletraditioner alligevel så forskellige.

-Ja vi få alle pakker i en eller anden form. Men hvornår de åbnes og hvor mange. Det er forskelligt.

Nogen siger tak efter hver gave, nogen åbner en masse på en gang og siger tak til sidst.

Jeg har jo en stor familie. 5 søskende, 11 nevøer & niecer. Og jeg giver alle nevøer og niecer gaver. Jeg bliver SÅ glad når de gider at sætte sig ned og bruge 45 sek på at skrive en sms til mig og sige tak. – Jeg forventer det ikke, for jeg er klar over at dagene hvor man sendte julekort og takkekort er passé.

Så er der rissengrød VS. Ris ala mande. Jeg er jo ret pjattet med rissengrød og synes det hører sig til. Men jeg kan jo både se og hører at rissengrøden må se sig slået og det er kirsebær sausen som har sejret.

Vi spiser alle meget mad. Men er det and, gås, flæskesteg eller dem alle. I går fik jeg forklaret julevegetarretten, som også tog hele dagen at lave.

Traditionerne er mange, og hvis man nu skræller alt det overfladiske af: gaver, mad, breve. Så handler det jo om at man gerne vil gøre nogle i sit nærværd glade. Hvad end man køber pakker til dem, eller man bruger timer i et køkken. De koges jo ned til kærligheden mellem os mennesker.

Billeder må ikke bruges uden tilladelse!

NB! Alle indlæg indeholder enten direkte reklame eller en form affiliate!

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

FOLLOW ON INSTAGRAM @CECILIEHOTHER