Header

image

Lige siden barnsben har min søde mor, opdraget mig med en kærlighed til naturen og til det den har at byde på. Hvad end det handler om rejser, eller det handler om den hjemlige have. Jeg kan se på mine søskende, at det er noget vi alle har fået ind med DNA'en. "Arven fra Mor" som min bror kalder det.

Det er egentlig meget jordnært. For det handler om at der hver forsommer, i hele min barndom, blev lavet hyldeblomst saft.

Den tradition har jeg taget med mig. Så når de smukke hvide blomster springer ud, så står jeg klar med saksen,Så jeg kan klippe blomsterne af og herved have grundingrediensen.  Så skal der laves saft.

I år er det blevet til små 10 L.....min søster har lavet lidt mere :-)

Jeg må indrømme at jeg har udviklet opskriften lidt,- og her må i ikke bede om mål, for det har jeg ikke, jeg prøver mig altid lidt frem.

Men det handler jo om at finde nogle uforurenede klaser blomster, langt væk fra vejen og bilos.... det kan være en lille udfordring.

image

[caption id="attachment_2177" align="alignnone" width="1125"]Hyldeblomstsaft in the make Hyldeblomstsaft in the make[/caption]

Dernæst finder jeg nogle store krukker, - i med blomsterklaserne, sukker. (brunt farin hvis du vil have den mørkefarve) , lidt atamon, og tilsidst citronskiver. Sådan lavede min mor den. Jeg giver den lidt ekstra. Jeg putter et par stængler kanel og vanilie i. Ingefær bliver skåret i skriver og også lagt ved, og sidst, men ikke mindst, så kommer der også en omgang chili i. Det giver saften lidt karakter,- synes jeg.

Og så er det ellers bare at lade den stå at trække i nogle dage, til jeg synes at den har fået den smag, jeg gerne vil have.

Det er jo en smag af sommer!

Øreringe fra GAIA, Cirkel i Cirkel: HER

Billeder må ikke bruges uden tilladelse!

NB! Alle indlæg indeholder enten direkte reklame eller en form affiliate!

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

FOLLOW ON INSTAGRAM @CECILIEHOTHER