Header

Det kan være at det er fordi det er hele stemningen, der har grebet mig. Men her i skrivende stund synes jeg at filmen ”Dobbeltspil” er fabelagtig.

Jeg var til premiere på filmen i går,- og jeg havde glædet mig. Ikke bar fordi jeg er filmnørd, og ser så mange film og tv-serier som mit arbejds-og morliv tillader mig. Jeg har (som Tattantino) arbejdet i video-butik – den gang man havde det, gået på den Europæiske Filmhøjskole, troede at min fremtid var at arbejde som instruktør – alt i alt tager jeg min film og tv-hobby seriøst og holder af den.

Så der var også en stemning af stolthed for mig omkring ”Dobbeltspil”. Per Fly er den danske instruktør, som med et hold danske producere, har fået lov til at filmatisere bogen ” backstabbing for beginners”. Bogen er skrevet af Michael Soussan, som er dansk, og handler om hans oplevelser med hans arbejde i FN i 95-97 hvor han arbejdede med ”Oil for Food”-profgrammet i Irak inden Saddam Hussein blev væltet. Og hvordan Michael Soussan endte med at afsløre alt den korruption som var en del af det økonomi-stærke hjælpe-program.

Så når man sidder der i mørket og mærker vigtigheden af hvad Michael gjorde og får det beskrevet på film, så bliver jeg revet med. Og stemningen i salen er fyld med spænding og forventning og er fyldt til bristepunktet af alt hvad der kan gå af kendisser i Danmark….og også udenlandske kendisser. For på besøg var Alle hovedrolle indehaverne. Og hvor var det dejligt at mærke deres stolthed og glæde ved at lave netop denne film. Og lige der i stolen, så synes jeg at det var en af de hidtil bedste danske film.

Men skal jeg så tage et par andre briller på. Og spole tiden et halvt til et helt år frem. Så ligger jeg der på sofa’en og skal vælge en film søndag aften. Vil jeg så synes at ”Dobbeltspil” er lige så fantastisk? Eller vil stoltheds-stjernedrysset have lagt sig? – Og ja det tror jeg desværre. Så tror jeg desværre ikke at filmen har nok tangenter at spille på, og at den måske også i perioder vil være lidt kedelig. Jeg synes måske ikke helt at filmen formår at skildre lige præcist HVOR stort det Michael Sussan’s gjorde. For det var enestående for den ene mand at afsløre korruptionen i ”oli for food”. Ville jeg stadig se filmen?- Ja det ville jeg helt sikkert.

Så med andre ord, skynd jer at se denne film i biografen. Få fornemmelsen af storheden, nyd dansk talent udfolde sig. God fornøjelse!

Det Lavpraktiske:

Øreringe Gaia Jewels, HER

Kjole, Kudibal, HER


Billeder må ikke bruges uden tilladelse!

NB! Alle indlæg indeholder enten direkte reklame eller en form affiliate!

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

FOLLOW ON INSTAGRAM @CECILIEHOTHER