Header

Så er jeg landet i kolde Danmark igen. Men jeg fik jo slet ikke afrundet alle de dejlige oplevelser jeg havde på Zanzibar.

Zanzibar kan være svær at beskive med ord, for naturen er så smuk, at det næsten gør ondt. Det azur blå vand. Sandet der er så fint, så det føles som om man går tur i mel. Palmerne der hænger grønt og frodigt ud over hængekøjen. Kitesurfere, der mæsker sig i den tropiske vind og acceptere søpindsvinespigge i deres fødder (og røv). Når man gik tur langs stranden, ønskede jeg at turen aldrig sluttede.

[caption id="attachment_105" align="alignnone" width="980"]Smuk, smukkere, Zanzibar Smuk, smukkere, Zanzibar[/caption]

 

Der er også en tydelig bagside af medaljen. Zanzibar er fattigt. Det ser man når man går omkring. Men det er en anden historie.

Denne historie handler om noget af den mangfoldighed Zanzibar byder på.

Vi to på en "Spice-tour". Zanzibar er en frugtbar ø, og det er et slaraffenland for diverse krydderier. Der er mange store farme rundt om på øen, og så har Zanzibaranerne (jeg ved faktisk ikke om det er det befolkningen Hedder) for turisterne, samlet et bredt udvalg på èt sted, af hvad der findes på ø'en.

Det er en turistfælde, ingen tvivl om det. Men det er den GODE en af slagsen. Hvad end om du er total mad-tosset som jeg er, og bare gerne vil vide mere om, hvad det er vi til hverdag putter i munden. - Eller om du er drevet af nysgerrighed, - eller bare vil vide mere om det land du er i, så vil jeg helt sikkert anbefale denne oplevelse.

Vi blev guided rundt af disse to dejlige drenge, Omar og Charlie. Som var de mest søde og levende fortællere.

[caption id="attachment_172" align="alignnone" width="428"]vores to skønne og søde og krydderikloge guider. vores to skønne og søde og krydderikloge guider.[/caption]

De tog mig med storm, da vi som noget af det første startede med naturens egen læbestift.  en frugt fra et træ og når man åbner frugten ligger der små røde bær i bælgen. Når man gnider lidt på bærene, så er der rød farve som er helt parat til at lave de rødeste kysselæber. Det skulle jeg selvfølgelig prøve, og derefter gav, vores guider mig tilnavnet "Mama Africa" :-) (den blonde en af slagsen)

[caption id="attachment_161" align="alignnone" width="428"]naturens læbestift naturens læbestift[/caption]

[caption id="attachment_152" align="alignnone" width="640"]naturens læbestift naturens læbestift[/caption]

 

Vi var mange krydderier igennem, men for mig var det en fornøjelse at stå med vaniliestænger i hånden. jeg er VILD med vanilie og bruger det meget i min madlavning. Det er en lang process fra de grønne stænger til de sorte smagsfulde stænger vi køber i supermarkedet.  Den korte version er, at når vaniliestokkene er store nok og modne, bliver de plukket. De bliver kogt i en evighed og så hængt til tørre i skyggen. Ikke i solen, for så ville de miste smag.

[caption id="attachment_157" align="alignnone" width="428"]vaniliestænger vaniliestænger[/caption]

[caption id="attachment_165" align="alignnone" width="428"]Står med "guld" i hånden. Vaniliestænger Står med "guld" i hånden. Vaniliestænger[/caption]

 

En anden "AHA-oplevelse" var kanel-træ'et. Et træ hvor man stort set kunne bruge alle elementer. Bladene fra træet, ud over at dufte vidunderligt, bliver brugt til the. Det som vi kender som kanel, enten støt eller i stænger, er barken fra træet. Barken bliver skåret af og lagt i solen og efterhånden som kanelen tørrer, så ruller den sig op til de stænger som vi kender. - kanel-træet er god til at "heale" sig selv og derfor kommer barken hurtigt igen. Men man kan bruge mere af træet. For kaneltræets rødder kan også bruges. Når man skærer i rødderne, får man en smag af Vicks-hostepastillen. Det var lige før jeg ud af øjnkrogen så en lille isbjørn, med solbriller på selvfølgelig, komme forbi :-). Det var den friskeste menthol smag, og roden blev brugt til forkølelse og forstoppelse. Omar, var meget stor fan af den rod.

[caption id="attachment_164" align="alignnone" width="640"]Spiceturen var en sanseoplevelse Spiceturen var en sanseoplevelse[/caption]

Krydderierne og historierne var mange:

[caption id="attachment_155" align="alignnone" width="640"]Peber - Jeg var faktisk der hvor peberet gror,- hvis der er nogen der har ønsket mig derhen :-) Peber - Jeg var faktisk der hvor peberet gror,- hvis der er nogen der har ønsket mig derhen :-)[/caption]

[caption id="attachment_160" align="alignnone" width="428"]muskatnødskal som dufter muskatnødskal som dufter[/caption]

[caption id="attachment_150" align="alignnone" width="428"]muskatnød muskatnød[/caption]

 

[caption id="attachment_167" align="alignnone" width="428"]friske nelliker friske nelliker[/caption]

[caption id="attachment_153" align="alignnone" width="428"]stjernefrugt stjernefrugt[/caption]

[caption id="attachment_154" align="alignnone" width="640"]grukemeje grukemeje[/caption]

[caption id="attachment_151" align="alignnone" width="640"]kakao kakao[/caption]

[caption id="attachment_158" align="alignnone" width="640"]Frisk muskatnød Frisk muskatnød[/caption]

[caption id="attachment_163" align="alignnone" width="640"]alo vera alo vera[/caption]

 

[caption id="attachment_156" align="alignnone" width="428"]Ingefær Ingefær[/caption]

[caption id="attachment_162" align="alignnone" width="640"]ingefær eller gurkemeje....kan ikke huske hvilken ingefær eller gurkemeje....kan ikke huske hvilken[/caption]

 

Det var som altid 40 grader, så da vi havde gået en lille time, blev det forfriskningstid og så var det jo helt naturligt at det skulle være fra dejlig lifligt smagende kokosnødder.

IMG_4173-2

[caption id="attachment_168" align="alignnone" width="428"]slukker tørsten med kokosvand slukker tørsten med kokosvand[/caption]

 

Denne oplevelse var dejlig. En hvor sanserne virkelig forkælet. En fornøjelse!!!

 

Der er flere der har spurgt til tøj info mm, så her er faktaboksen :

Tøj: Stylebutler.

Solbriller: Ørgreen.

Smykker: Gaia-jewels

(GAIA er mit eget smykkefirma og du kan også finde link øverst på siden i højre hjørne.

 

Billeder må ikke bruges uden tilladelse!

NB! Alle indlæg indeholder enten direkte reklame eller en form affiliate!

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

FOLLOW ON INSTAGRAM @CECILIEHOTHER