Værd at vide når du skal rejse med Autocamper vol 1.

Da vi besluttede at tage ud på dette auto-camper-eventyr, var vi helt klar over at det var, i ordets sandeste forstand, et eventyr.

Det kunne blive et eventyr med en happy end, men det kunne også blive det modsatte.

Med Corona hængede over vores hoveder var motivationen høj, og som jeg også skrev i sidste indlæg LÆS DET HER. Så vidste vi at vi var total amatører og novicer og helt klart skulle have autocamper hjælp, som vi fik fra Campingagenten. (Og bare inden i alle spørger, man kan ikke leje autocamper hos camping agenten.) Men ellers var alt derfra jo bare at prøve sig frem. Men de ved ALT om autovamperer og camping.

Hvordan vil det være at leve 4 mennesker på 12 m2, Hvordan vil være når regnen siler ned? Ville vi kunne underholde Ellinor?? ect ect. Spørgsmålene var uendelige.

Der var kun en ting at gøre, at kaste sig ud i eventyret. Dog lovede vi hinanden at hvis det var et rent helvede, så ville vi forkorte de 14 dage, til 0, hvis det var der vi var.

Nu har vi været på farten i ca en uge, og vi fik noget af en ilddåb. For at sige det mildt! Vi tog til Klitmøller og slog fortelt op, og var ret stolte af os selv. Men så kom skybruddet med tilhørende vinde. Teltet fløj sig en tur, på trods af pløkker mv. Og ALT, som i ALT var vådt. Og lige der tænkte jeg, ”Ok, var det det, skulle vi stoppe nu?” Men vi valgte en anden løsning. Vi brød op, droppede det med fortelt og camping og kørte ud i stedet, og det var den helt rigtige løsning for os.

Og der er jo virkelig mange af jer der har stillet spørgsmål til vores tur, alt fra det lavpraktisk til erfaringer. Og måske er der flere af jer, der i disse corona-tider har lyst til at kaste jer ud i det, så jeg vil prøve at opsummere her:

Autocamperen:

Man skal søge på nettet hvor man kan leje. Og det er MEGET forskelligt hvad man kan leje og hvad det koster. Så brug noget tid på at undersøge. Det kommer også an på hvor meget udstyr og hvor gammel vognen er ect. Og lad mig bare sige det som det er. Der er noget for enhver smag.

Vi har valgt en Benimar vogn, med alt udstyr badeværelse ect.. Ikke med køje senge. Men det har dog resulteret i at der er en seng vi ikke bruger, for Ellinor vil ikke sove alene, men hos os. Og Aksel sover i vindueskarmen i sin barnevogn-overdel. Det passer perfekt.

Næste gang kunne jeg godt tænke mig at undersøge om vi kan leje en med køjesenge til ungerne, så de også har deres lille legested. Men det kommer jo så også an på hvad vi så skal give afkald på, for der er jo kun den plads der er.

Autocamper størrelse:

Man skal jo vælge den autocamper der passer til den familie man nu er. For os var det vigtigt at autocamperen passede til at vi kunne køre med alm kørekort. Men der er jo mange muligheder. Og vi ville heller ikke have en autocamper som var alt for stor at køre rundt med på de små veje. Men igen vil jeg anbefale at man prøver at gå ud og se nogle forskellige og/eller gå amok på youtube. Der får man en meget god fornemmelse af størrelsen af autocamper.

Pakning:

Pak så lidt du kan, og når du har gjort det, så se om du ikke stadig kan tage halvdelen fra. For der er bare ikke meget plads! Og hvis du har små kurve eller æsker. Så tag dem med, for så kan du putte tingene i dem og så ved du lige præcis hvor strømperne er. Eller hvor lommelygten er. Eller shampoo. Og så skal du ikke rode ALT igennem for at finde det du leder efter.

Deciplin:

Ryd op og gør rent hele tiden. Alle ting skal have sin plads. Ellers bliver du vanvittig og selv om der ikke er meget plads vil ting let blive væk.

Erfaringer:

Hvis man er lige som os, og er helt nye i det her autocamper/camping-game, så vil jeg klart anbefale at man prøver lidt forsigtigt. Inden man kaster sig ud i den helt store tur. Vi prøver nu 14 dage og hvis det er et hit, så tager vi afsted til foråret igen. Men prøv jer lidt frem, måske kun en uge til at starte med. Jeg er vild med det her, men hvis vi nu ikke kunne lidt det, så kan det blive en rigtig lang og træls ferie.


Billeder må ikke bruges uden tilladelse!

NB! Alle indlæg indeholder enten direkte reklame eller en form affiliate!

Synes godt om

Kommentarer

FOLLOW ON INSTAGRAM @CECILIEHOTHER

Instagram